Jag vill att min förälder ska ge mig smisk

I ärlighetens namn, om dina föräldrar för tillfället inte ger dig smisk som metod för bestraffning, kommer det att bli svårt att övertyga dem att de borde. Till att börja med kanske de inte tror på den typen av uppfostran, för det andra kanske de tycker att det är fel, och ännu viktigare är att kanske flesta föräldrar missuppfattar vad deras barn behöver och kan vara därför ovilliga att tro att du vet vad du behöver bättre än de gör. Nyckeln till att ha någon chans är ärlig kommunikation.

Direkt kommunikation:

När man ska ta itu med föräldrarna, är direkt kommunikation bäst. Vänta en tid då den förälder du litar på mest är lugn, och inte upptagen. Säg till den förälder du vill prata med, att du prata med dem i enrum om något (bort från syskon, vänner osv) och var så ärlig som möjligt.

Det är viktigt att din förälder förstår VARFÖR du känner att du behöver smisk. Dom kommer förmodligen att fråga dig vad du har gjort fel, och du måste vara beredd att få dem att förstå att det inte handlar om en sak, utan ett övergripande behov av vägledning och disciplin.

Din förälder kommer att fråga: -Varför tror du att du behöver smisk?

Det är den uppenbara frågan, och du måste vara redo för det. Här är några av de vanligaste orsakerna för att hjälpa dig svara din förälder och för dig att förstå dig själv bättre. För var och en av dessa, fråga dig själv: ”-Låter det som jag?”

  1. Jag vill känna förlåtelse efter att jag har blivit straffad. Smisk är snabbt avklarat och smärtsamt, och förlåtelsen kommer direkt. Du bröt mot regeln, begick brottet och betalar ditt straff. I motsats att till exempel få utegångsförbud, tillbringa en vecka eller två i ditt rum, och i slutet kan du gå ut igen… men utan att det finns en uttalad förlåtelse.
  2. Jag behöver omedelbar bestraffning så jag vet varför det jag gjorde var fel. Under en veckas tid glömmer man en hel del, och i slutet av en utegångsförbudet eller återvinnandet av ett indraget privilegium, har du ofta glömt vad det ursprungliga straffet var för. Speciellt när mer tid läggs till för andra regelbrott. Omedelbar bestraffning förstärker också tanken att dåligt beteende måste vara omedelbart korrekt och allt annat kan fortsätta som vanligt.
  1. Jag behöver smisk då och då för att ”börja om” så att jag kan koncentrera mig på att göra rätt utan att bära en känslomässig skuld av tidigare fel.
  2. Jag saknar viljan att förändra! Som tonåring och ung vuxen saknar jag motivationen till att själv förändra beteenderelaterade problem (till exempel rökning , annan ovana, eller dåliga betyg). Du tror att en striktare rutin hemma, med smisk när regler bryts , kan avhjälpa det.
  3. Mina nuvarande straff bara fungerar inte! Vissa barn bryr sig inte om de förlorar sin telefon eller dator i en vecka, och tillbringar tid i sina rum bara för att ta en välbehövlig tupplur och komma bort från den förälder som bara skrek på dem!

Indirekt kommunikation:

Det kan vara för pinsamt att prata direkt med en förälder, eller kanske du bara inte vet hur man startar konversationen. Indirekt kommunikation kan hjälpa till. Det enklaste sättet att göra detta är ett kort men tydligt brev, antingen på papper eller via e-post som bara säger ” Mamma, jag tror jag behöver smisk.” För de flesta föräldrar räcker det för att övertyga dem om att sitta ner och prata med dig.

Om du har en faster, farbror, mor- farföräldrar eller någon annan nära vuxen som du litar på mer än dina föräldrar, kan du be den personen att prata med dina föräldrar åt dig.

Tredje part:

Detta är mer av en varning än råd. Disciplin i form av smisk och straff bör endast ges av personer du litar fullständigt. Det är okej att fråga din mormor eller annan släkting att smiska dig om du inte känner dig bekväm att fråga dina föräldrar, men du bör inte söka denna typ av uppmärksamhet från främlingar.

Det finns en massa människor på nätet, som, om du berättade för dem om dina behov, skulle erbjuda sig att hjälpa till och lova att de förstår dina behov. Det gör dom inte. De flesta av dessa människor – särskilt män i chattrum och på olika forum – funderar på att uppfylla sina egna behov och bryr sig inte om dig! Denna typ av sexualiserat smisk kommer INTE uppfylla dina önskningar, och kan leda till oönskade resultat.

Lämna en kommentar